Skip to main content

Camping Bergumermeer

3.4/5 Waardering (115 beoordelingen)

Visvakantie in Friesland

free wifiVoor een visvakantie in Friesland kunt u goed terecht bij camping Bergumermeer. Iedereen die van vissen houdt kan er zijn vissers hart ophalen. Op Camping Bergumermeer zijn diverse visplekken en stekken te vinden, waar u heerlijk rustig kunt zitten. Het meest wordt er gevist aan het Prinses Margrietkanaal. Ook vissen veel mensen rondom de jacht haven.

De camping is gelegen aan het Princes Margrietkanaal en het Bergumermeer. Dit meer ligt ten oosten van Leeuwarden. Het Margrietkanaal loopt dwars door het bergumermeer. De camping ligt aan de westzijde van het meer.

Het meer zelf is ondiep, variƫrend van zo'n 1,5 tot 2 meter. De Oostzijde van het meer is ondieper, langs de oevers vaak niet meer dan 50 cm water. De bodem bestaat uit veen en in het zuidelijke gedeelte van het bergumermeer vind je een zandbodem.

Vis wedstrijden Friesland

In de zomer zijn er viswedstrijden voor jong en oud. De viswedstrijden worden op 2 locaties gehouden. De twee vis locaties zijn aan het Prinses margriet kanaal en rondom de haven. Het princes Margrietkanaal staat bekend om haar spektaculaire vangsten in korte tijd.

Vissen op Camping Bergumermeer

Op de Camping kunt u verschillende vissoorten verwachten waaronder snoek, karper en diverse andere vissoorten.

Het Princes Margietkanaal kent een goed bestand witvis met grote brasems en voorns. Bij wedstrijdvissers is het Princes Margrietkanaal zeer bekend vanwege de af en toe spektaculaire vangsten (hoge gewichten) Ook voor roofvis is het Princes Margrietkanaal een goede plek. Op de camping kan er vanaf een aantal plekken direct aan het kanaal gevist worden.

Onze Partners

arendshorst
logo vissenenvakantie klein

Adverteren met uw banner en een geoptimaliseerde pagina op 4 verschillende websites? Neem contact met ons op !