Skip to main content

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Bekijk hier ALLE CAMPINGS aan het Gardameer. Het heeft een oppervlakte van 370 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen.

Kamperen aan het Gardameer

gardameerHet Gardameer is één van de meest populaire kampeer bestemmingen in Italië. Een schitterende afwisselende omgeving rondom het enorme Gardameer met overwegend prachtig weer. Rondom het Gardameer vindt je heel veel campings. Veel van die campings beschikken over een eigen strand aan het Gardameer en de meesten hebben ook een zwembad. Hou je van de bergen dan is de noordkant van het Gardameer interessant. De campings aan het Gardameer met de mooiste stranden vindt je vaak in het zuiden van het Gardameer. Het Gardameer is ook dé plek waar je naartoe kunt als je niet met de eigen tent of caravan wilt gaan. Op vrijwel alle campings tref je volledig ingerichte tenten, caravans of mobile homes.

Ligging Gardameer

Het Gardameer ligt in de regio's Lombardije, Trentino-Alto Adige en Veneto.

Het noordelijke deel van het Gardameer is smal en ligt ingeklemd tussen steile bergen, waardoor het lijkt op de Fjorden uit Noorwegen. Het zuidelijke deel van het Gardameer loopt uit in een breed bekken waar het schiereiland van Sirmione ligt. Het Gardameer heeft 7 kleine eilandjes:

  • Isola di Garda, bij San Felice
  • San Biagio, bij de rots van Manerba
  • Trimelone bij Cassone
  • Sogno en Olivo, in de buurt van Malcesine
  • de rotseilandjes Altare en Stella

Ten oosten van het meer liggen de Monte Baldo met zijn toppen, de Altissimo (2078 m), de Pozzette (2218 m) en de Telegrafo (2200 m). De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien, littekens van steenlawines, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en hier en daar wat huizen en een paar kleine dorpjes.

Campings aan het GardameerDe westkust tussen Riva en Gargnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen, met hoog boven de scherpe bergen uitstekende toppen van de Pari (1991m), Carone (1621m), Denervo (1460m) en de Pizzardo (1582m). De steile bergwanden worden doorsneden door een flink aantal nauwe valleien. De belangrijkste zijn:

  • de vallei van de Ledro, die naar Ponale loopt
  • de Toscolanevallei, waar de Valvestino doorheen stroomt
  • de vallei van de Sarca, in het uiterste noorden van het meer, bij Arco, Riva en Torbole
  • De Sarcarivier heeft met uit het sediment dat hij met zich mee voert vlakke stukken land afgezet.

Het meer ten zuiden van de bergwanden ziet er totaal anders uit. Hier zijn geen steile rotswanden en vlak langs de oever of in de rotsen uitgehouwen wegen. Aan de westkant vanaf Gargnano is de oever vlak, en alleen bij de Rots van Manerba wordt hij nog wat steil en hoog (218m), maar van hier tot Desenzano en Peschiera is de bodem vlak, en dat blijft zo tot de rots van San Vigilio bij Garda. (bron: Wikipedia)

 

Tags: campings aan het water, surfen, zeilen,, gardameer, vissen, italie .

Onze Partners

arendshorst
logo vissenenvakantie klein

Adverteren met uw banner en een geoptimaliseerde pagina op 4 verschillende websites? Neem contact met ons op !